ABOUT

Ik ben Sandra

Documentair fotograaf

 

Fotografie is mijn manier van het vastleggen van een verhaal. Fotografie is zoveel meer dan alleen maar leuke 'plaatjes' schieten. Daarom maakt mijn hart een sprongetje elke keer weer wanneer ik een bruiloft of een gezin mag vastleggen. Een verhaal van A tot Z vertellen. De liefde in beeld brengen, dat is wat ik het liefste doe.

 

 

Ik houd ontzettend van gezelligheid. Een avondje stappen of een borrel met vrienden afslaan doe ik liever niet. Maar daarentegen kan ik ook goed alleen zijn met een goeie serie op de bank. Heerlijk!

Wat werk betreft vond ik het lastig. Want wat wil ik nou worden? Een ingewikkelde vraag, die ik vroeger liever ontweek. Ik had gewoon geen idee. Dus ik deed van alles. Meerdere opleidingen en meerdere baantjes. Van operatie assistent tot receptioniste tot assistent manager. Maar van niets van dit ging mijn hart sneller kloppen. Wat bleek nou? Ik dacht veel te moeilijk. Want wat mijn hele leven al een hobby is, is fotograferen. Toen ik dit licht eenmaal gezien had besefte ik het me.. Waarom zou ik van mijn hobby niet mijn werk kunnen maken?

Zo gezegd zo gedaan. En als ik iets doe dan ga ik er voor 100% voor. Een plan B werd niet gemaakt. Ik begon met het volgen van cursussen en sleurde familie en vrienden voor mijn lens om te "oefenen". Ik had de smaak te pakken! Al snel begon ik "onbekende" mensen te fotograferen. En toen er meer en meer aanvragen kwamen heb ik uiteindelijk besloten om er voor te gaan. Ik zei mijn baan op en startte in 2020 mijn eigen bedrijf: Sandra van der Kolk Fotografie. Een droom die uit komt!

 
Waarom ik nu ook andere fotografen coach

 

Ik fotografeer nu 4 jaar. Mijn bedrijf is zo ontzettend hard gegroeid dat ik vaak al maanden van te voren vol zit. Dit is mij natuurlijk niet komen aanwaaien. Ik heb zelf veel cursussen en masterclasses gevolgd en bijgewoond en heb meerdere coaches gehad. En daarbij vind ik het stukje "marketing via social media" meeega leuk en interessant. 

Het was begin 2023 dat ik steeds vaker de vraag van andere fotografen in mijn DM op instagram kreeg: hoe doe jij dit nu? Hoe zorg je ervoor dat je zo leuk over komt op instagram en hoe haal jij je klanten binnen?

Van daaruit is een nieuwe passie ontstaan: Iets overbrengen wat ik zelf fantastisch vind om te mogen doen: Verkopen via Instagram! Dus nu leer ik andere fotografen hoe ze dit ook kunnen doen omdat er hierin nog weinig aanbod was en ik zeker weet dat ik fotografen hierbij heel goed kan helpen! Via deze link vind je meer informatie over de cursus die ik geef.